Gå til sidens indhold

Ny emnestruktur – spørgsmål og svar

Danmarks Statistik lancerer tirsdag d. 14. september 2021 en ny emnestruktur.

Hvad er Danmarks Statistiks emnestruktur?

Danmarks Statistiks emnestruktur bruges til at organisere og præsentere al den statistik, som Danmarks Statistik producerer, i emnerelaterede grupper. Dermed gør emnestrukturen det muligt at udforske Danmarks Statistiks omfattende mængde af statistik inden for relevante emneområder. Emnestrukturen suppleres af søgefunktion på dst.dk og i Statistikbanken.

Hvorfor ændres den eksisterende emnestruktur?

Danmarks Statistik får en ny og mere intuitiv emnestruktur, der skal gøre det lettere for brugerne at gennemskue, hvilken statistik der kan findes hvor.

Brugerundersøgelser har vist, at et stort antal brugere har svært ved at navigere i vores nuværende emnestruktur. Dette er også kommet til udtryk i direkte henvendelser fra brugere, som har svært ved at finde hen til relevante statistikområder.

Den nye struktur har bl.a. færre emner, hvilket bidrager til at brugerne kan få et mere samlet overblik over et emneområde og derved lettere kan finde den statistik, de leder efter. Samtidig er emnernes navngivning blevet justeret, så sprogbruget er mere enkelt.

Hvor bruges emnestrukturen?

Danmarks Statistiks emnestruktur anvendes i formidlingen af vores statistikprodukter - fx i Statistikbanken, på dst.dk, i nyhedsbreve og på andre formidlingsplatforme. Emnestrukturen er et centralt og meget benyttet redskab for vores brugere til at finde frem til relevant indhold hos Danmarks Statistik. 

Emnestrukturen ligger bl.a. også til grund for muligheden for på dst.dk at præsentere relateret indhold inden for samme emneområde og at abonnere på emnebaserede nyhedsbreve.

Hvornår skiftes til den nye struktur?

Danmarks Statistik skifter til at anvende den nye emnestruktur på dst.dk, i Statistikbanken samt andre formidlingsplatforme tirsdag d. 14. september 2021 om eftermiddagen.

Hvilke konsekvenser vil den nye emnestruktur medføre - på konverteringsdagen?

I forbindelse med konvertering til den nye struktur, vil der på dagen fra kl. 14 kunne forekomme uregelmæssigheder på især dst.dk.

I dagene efter konverteringen vil der blive foretaget et grundigt kvalitetssikringsarbejde for at sikre, at konvertering til den nye emnestruktur er slået korrekt igennem alle relevante steder.

Hvilke konsekvenser vil den nye emnestruktur medføre - efterfølgende?

Efter konvertering til den nye emnestruktur vil tabeller i Statistikbanken være struktureret efter den nye struktur, og emnesiderne vil være ændrede, så de afspejler den nye struktur. Nyhedsbreve og udgivelsesplatforme vil ligeledes være omlagt til den nye emnestruktur.

Hvis man abonnerer på nyhedsbreve fra Danmarks Statistik, anbefales det at tjekke, om man fortsat modtager nyhedsbreve om de emner, man ønsker.

I Statistikbanken har skift til den nye emnestruktur ingen konsekvenser for de enkelte tabeller, eller hvis du har gemte forespørgsler. Det er udelukkende tabellernes placering i strukturen, der ændres.

Hvem kan svare på spørgsmål?

Har du efter d. 14. september 2021 problemer med at finde den statistik, du plejer at bruge, kan du kontakte vores Informationsservice på info@dst.dk eller tlf. 3917 3030.

Har du generelle spørgsmål til den nye emnestruktur, kan du kontakte Mette-Line Jakobsen på mjk@dst.dk eller tlf. 3917 3724.Kontakt

Informations­service og Bibliotek