Gå til sidens indhold

Indhold

Kontaktinfo

Social og Sundhed


Hent som PDF

Henvendelser til kvindekrisecentre

Statistikken er en årlig opgørelse af antal henvendelser til kvindekrisecentre, der er oprettet og drevet efter servicelovens §109. Der spørges blandt andet til hvor lang tid henvendelsen varede, hvem der henvender sig til kvindekrisecentret og formålet med henvendelsen. Statistikken bidrager med et indblik i årsagerne til og omfanget af forespørgsler om ledig plads, samt hvor kvinder, fx grundet pladsmangel, i stedet henvises til.

Indholdsbeskrivelse

Statistikken er en årlig opgørelse af antal henvendelser til kvindekrisecentre, der er oprettet og drevet efter servicelovens §109. Der spørges til henvendelsens form og hvor lang tid henvendelsen varede, hvem der henvender sig til kvindekrisecentret og formålet med henvendelsen. Afhængigt af formålet med henvendelsen spørges der yderligere til, hvordan krisecentret handler på henvendelsen og hvorfor. Statistikken bidrager med et indblik i årsagerne til og omfanget af forespørgsler om ledig plads, samt hvor kvinder, fx grundet pladsmangel, i stedet henvises til.

Forespørgsel om en ledig plads på et kvindekrisecenter eller generel rådgivning af en person, som henvender sig til et kvindekrisecenter vedrørende en konkret kvinde, som er udsat for vold eller er voldstruet, hvor vold opfattes bredt. Henvendelsen kan komme fra kvinden, der er voldstruet eller udsat for vold, fra pårørende (familie/venner/bekendte), et andet kvindekrisecenter eller fra politiet, kommunen, et sygehus m.fl.

En kvinde kan henvende sig flere gange til det samme eller et andet kvindekrisecenter.

Grupperinger og klassifikationer

Ikke relevant for denne statistik.

Sektordækning

Ikke relevant for denne statistik.

Begreber og definitioner

Henvendelse: Forespørgsel om en ledig plads på et kvindekrisecenter eller generel rådgivning af en person, som henvender sig til et kvindekrisecenter vedrørende en konkret kvinde, som er udsat for vold eller er voldstruet, hvor vold opfattes bredt. Henvendelsen kan komme fra kvinden, der er voldstruet eller udsat for vold, fra pårørende (familie/venner/bekendte), et andet kvindekrisecenter eller fra politiet, kommunen, et sygehus m.fl.

Enheder

Antal henvendelser.

Population

Personer, som henvender sig til et kvindekrisecenter for enten at få generel rådgivning eller spørge om en ledig plads på centret ang. en konkret kvinde, som er udsat for vold eller voldstruet, hvor vold opfattes bredt.

Geografisk dækning

Danmark.

Tidsperiode

Statistikken dækker tidsperioden fra andet halvår 2021 og frem.

Basisperiode

Ikke relevant for denne statistik.

Måleenhed

Statistikken opgøres på antal henvendelser.

Referencetid

01-01-2022 - 31-12-2022.

Hyppighed

Årlig.

Indsamlingshjemmel og EU regulering

Data indhentes med hjemmel i lov om Danmarks Statistik §6 (de offentlige kvindekrisecentre) og §8, stk. 4 (de ikke-offentlige centre).

Indberetningsbyrde

Indberetning til statistikken er frivillig. Der indberettes kvartalsvis til Danmarks Statistik.

Øvrige oplysninger

Ikke relevant for denne statistik.