Gå til sidens indhold

Brug biblioteket

Danmarks Statistiks Informationsservice og Bibliotek er et offentligt tilgængeligt bibliotek og er hovedfagbibliotek for beskrivende statistik.  Du har mulighed for at tilgå biblioteket efter forudgående aftale.

Biblioteket har Danmarks bedste og mest omfattende samling af statistik. Materialet spænder fra de første danske folketællinger i 1700-tallet til aktuelle data fra alverdens lande. Danmarks Statistik har i kraft af udvekslingsaftaler med andre nationers biblioteker en righoldig samling af udenlandsk historisk statistik. Det betyder, at der i vores magasiner findes hundrede år gamle statistikårbøger fra lande som Frankrig, Tyskland, Egypten og Venezuela.

Hele dette tal-skatkammer er også tilgængeligt for dig - uanset om du er forsker, studerende, journalist eller almindeligt interesseret borger. Bibliotekets informationsspecialister er parate til at hjælpe dig med at finde frem til det, du søger. 

 

Digitaliserede publikationer

Biblioteket har naturligvis  en komplet samling af alt det materiale, der er produceret af Danmarks Statistik og institutionens forgængere. En stor del af disse ældre udgivelser og tabelværker er blevet skannet og gjort tilgængelige online.

I takt med at det ældre materiale bliver digitaliseret, publiceres det sammen med Danmarks Statistiks øvrige digitale publikationer.

Der er også link til de digitaliserede publikationer fra Informationsservice og Biblioteks katalog.

Desværre er meget af det gamle materiale fra andre udgivere ikke tilgængeligt online. Der er mulighed for at se de gamle publikationer på bibliotekets læsesal og i de fleste tilfælde, er det også muligt at låne dem med hjem.

Se bibliotekets regler for udlån

 

Besøg biblioteket

Sejrøgade 11, 2100 København Ø

Besøg er muligt efter aftale. 
Send en mail eller ring til os.
Telefonen er åben mandag - fredag kl. 10-13. 

Bemærk
Alle tidsskrifter og bøger til udlån befinder sig i fjernmagasin. Det betyder, at materiale til udlån eller brug på læsesal skal bestilles senest kl. 15 dagen før du besøger os.
 

Kontakt

Informations­service og Bibliotek