Gå til sidens indhold

Beskæftigede med lange uddannelser tjener mere i byerne end på landet

Lønmodtagere, der bor i de større pendlingsområder med mange jobs, tjener mere end lønmodtagere med lignende uddannelser, der bor i de mindre pendlingsområder med færre jobs, og forskellen er vokset siden 1980.

29. juli 2019 kl. 8:00

Det er særligt blandt lønmodtagere med lange videregående uddannelser, at forskellen mellem de tætbefolkede og tyndtbefolkede pendlingsområder er blevet større over årene, viser ny analyse fra Danmarks Statistik, som udkommer i dag: Særligt højtuddannede har højere løn i byerne end på landet.

”Det viser, at gevinsten ved at bo i byerne er blevet større for de langvarigt uddannede, sådan som man også ser i større lande ” siger Niels Ploug, afdelingsdirektør for Personstatistik i Danmarks Statistik.

Analysen viser også, at der siden 1980 er sket en koncentration af personer med lange uddannelser i de tætbefolkede områder, mens specielt faglærte i stigende grad bor i mere tyndtbefolkede områder.

Har du spørgsmål til analysen, er du velkommen til at kontakte forfatteren, Kasper Marc Rose Nielsen på 39 17 33 13 eller kmn@dst.dk.