Gå til sidens indhold

Prisfald på enfamiliehuse og ejerlejligheder

Ejendomssalg (kvt.) 1. kvt. 2024

På landsplan er priserne på enfamiliehuse faldet med 0,6 pct. i første kvartal 2024 i forhold til kvartalet før, når man ser på de sæsonkorrigerede tal. For ejerlejligheder er der tale om et prisfald på 0,8 pct., mens priserne på sommerhuse steg med 1,0 pct., når der er korrigeret for sæsonudsving. Siden 2022 er priserne på både enfamiliehuse og ejerlejligheder faldet med 1 pct., mens sommerhuspriserne er steget næsten tre gange så meget med 2,8 pct., når man ser på de sæsonkorrigerede tal.

Prisindeks for enfamiliehuse, ejerlejligheder og sommerhuse på landsplan, faktisk og sæsonkorrigeret*Kilde: www.statistikbanken.dk/ej56 og ej121

Priserne på enfamiliehuse steg i alle regioner på årsbasis

I første kvartal 2024 steg huspriserne i alle landets fem regioner i forhold til samme kvartal året før. Den største prisstigning var i Region Sjælland med 5,8 pct., mens den mindste prisstigning var i Region Midtjylland med 1,4 pct.

Overvejende prisstigning på ejerlejligheder på årsbasis

For ejerlejligheder steg priserne i 4 ud af 5 regioner i første kvartal 2024 i forhold til samme kvartal året før. Den største prisstigning var i Region Sjælland med 9,7 pct. Region Nordjylland oplevede som den eneste region, at priserne på ejerlejligheder faldt i samme periode med 1,9 pct.

Priserne på sommerhuse steg mest i Østdanmark på årsbasis

I første kvartal 2024 steg sommerhuspriserne i 3 ud af landets 5 regioner i forhold til samme kvartal året før. De største prisstigninger var i Region Sjælland og Region Hovedstaden med 8 pct. Omvendt faldt sommerhuspriserne mest i Region Syddanmark med 1,2 pct.

Procentvis prisudvikling efter ejendomstype og regioner. Fra 1. kvt. 2023 til 1. kvt. 2024*Kilde: www.statistikbanken.dk/ej56

Store regionale forskelle i handelsaktiviteten på årsbasis

På landsplan steg antallet af handlede enfamiliehuse med 3,8 pct. i første kvartal 2024 i forhold til samme kvartal året før, hvilket dækker over store geografiske forskelle. Region Sjælland oplevede den største fremgang i handelsaktiviteten i perioden med 11,0 pct., mens handelsaktiviteten omvendt faldt i Region Nordjylland og i Region Hovedstaden med ca. 1 pct.

Salget af ejerlejligheder faldt med 2,6 pct. på landsplan i første kvartal 2024 i forhold til samme kvartal året før. Den største fremgang i handelsaktiviteten var i Region Syddanmark med 5,3 pct., mens der blev handlet 9,7 pct. færre ejerlejligheder i Region Nordjylland i samme periode.

På landsplan steg antallet af handlede sommerhuse med 6,0 pct. i første kvartal 2024 i forhold til samme kvartal året før. Handelsaktiviteten er i denne periode steget mest i Region Nordjylland med 32,0 pct. og faldet mest i Region Hovedstaden med 8,0 pct.

For alle tre boligtyper (enfamiliehuse, ejerlejligheder og sommerhuse) er handelsaktiviteten i første kvartal 2024 steget i regionerne Sjælland, Syddanmark og Midtjylland i forhold til samme kvartal året før. Omvendt er handelsaktiviteten i Region Hovedstaden faldet i samme periode for alle tre boligtyper.

Procentvis ændring i antallet af salg efter ejendomstype og regioner i alm. fri handel. Fra 1.kvt. 2023 til 1. kvt. 2024*Kilde: www.statistikbanken.dk/ejen77

Priserne på andelsboliger er steget mere end ejerboliger siden 2022

I november 2023 lancerede Danmarks Statistik en ny officiel statistik for andelsboligernes prisudvikling. Statistikken viser, at priserne på andelsboliger på landsplan i perioden fra 2015 til 2022 er steget mindre end for ejerboliger. Dette billede vender i andet halvår 2022, hvor priserne på ejerboliger faldt, mens priserne på andelsboliger fortsatte med at stige indtil tredje kvartal 2023, hvor andelsboligpriserne begyndte at falde.

Prisindeks for andelsboliger, enfamiliehuse og ejerlejligheder på landsplanKilde: www.statistikbanken.dk/ej99

Nyt fra Danmarks Statistik

27. juni 2024 - Nr. 196

Hent som PDF
Næste udgivelse: 27. september 2024

Kontakt

Kilder og metode

Prisudviklingen er beregnet ud fra forholdet mellem den officielle ejendomsvurdering og den faktiske købesum. Metoden er nærmere beskrevet i statistikdokumentationen og på emnesiden.

Vis hele teksten » « Minimer teksten

Statistik­dokumentation