Gå til sidens indhold

Sårbare gruppers sundhed

Statistikken omhandler sårbare gruppers benyttelse af sundhedsvæsenet, og hvorvidt de har et andet forbrug af sundhedsydelser end resten af befolkningen.

Introduktion

Statistikken er en årlig opgørelse af sårbare gruppers benyttelse af sundhedsvæsenet, som måles ud fra udvalgte sundhedsindikatorer, og der indgår en sammenligning med resten af befolkningen. Sundhedsindikatorerne omfatter kontakter til primærsektoren (almen læge, speciallæge, tandlæge, fysioterapeut, kiropraktor mv.) samt sekundærsektoren (offentlige somatiske og psykiatriske sygehuse). Data på psykiatriske sygehuse har ikke været offentliggjort i Danmarks Statistik før. 

Statistikken indeholder i første omgang tal for gruppen Udsatte børn og unge, og vi vil løbende udvide statistikken med flere sårbare grupper.

Dokumentation

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal


Relateret indhold i Sårbare gruppers sundhed

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig

Kurser om statistik

Se kurser udbudt af Danmarks Statistik

Har du lyst til at lære mere om statistikken?

Se vores kursusoversigt her

Kontakt

Anne-Sofie Dam Bjørkman