Konjunkturbarometrene er månedlige tendensundersøgelser om faktiske forhold og forventninger inden for de enkelte sektorer og brancher. Et ”konjunkturbarometer” indikerer de aktuelle ændringer, virksomhederne registrerer, inklusive de ændringer der tegner sig i den nære fremtid.
”Konjunkturer” er de varierende forhold og omstændigheder, fx produktion, omsætning og beskæftigelse, der har positiv eller negativ indflydelse på den økonomiske udvikling inden for et område.
Undersøgelserne af konjunkturerne udarbejdes også i de øvrige EU-lande og kan derfor sammenlignes på tværs af landene.
Se også undersøgelsen af forbrugerforventninger.
6. januar 2021
De sammensatte konjunkturindikatorer for erhvervene steg ganske pænt i december og erhvervene går således ind i 2021 med optimisme. Dog er størstedelen af data indkommet de første to uger af december.
Tabeller i Statistikbanken om 'Serviceerhverv, konjunkturbarometer'
20. november 2020
Industrivirksomhederne havde allerede i første undersøgelse forventninger om 13 pct. øgede investeringer i 2020 i forhold til 2019.
Tabeller i Statistikbanken om 'Industri, investeringsforventninger'
26. november 2020
Mere end 70.000 virksomheder har modtaget kompensation for tabt omsætning i perioden 9. marts til 8. august. Målt på antallet af virksomheder er det den mest omfangsrige af kompensationsordningerne. Ordningen kompenserer virksomheder med højst 25 fuldtids-ansatte for tabt omsætning som følge af Covid-19 pandemien.
4. december 2020
Se fakta om BNP-vækst, udenrigshandel, industriproduktion, beskæftigelse, konjunkturbarometre og forbrugertillid under COVID-19.
15. februar 2019
Danmarks Statistik har samlet en række tal om beskæftigelse, ledighed, offentligt forsørgede, ledige stillinger og lønudviklingen.