Gå til sidens indhold

Kulturområdets uddannelse, økonomi og beskæftigelse

Hvilken region modtager flest udbetalinger fra Kulturministeriet til børne- og unge kulturprojekter? Falder eller stiger antallet af ansatte med anden etnisk oprindelse end dansk på landets kulturarbejdspladser? Hvor mange arbejder med kulturforskning og udvikling i den offentlige sektor? De spørgsmål og mange flere kan du finde svar på i statistikkerne over kulturlivets økonomi og struktur.

Introduktion

Statistikken om kulturlivets økonomi og struktur dækker offentlige kulturbevillinger og Kulturministeriets udbetalinger, uddannelse og beskæftigelse på kulturområdet og forskning inden for kultur.

Her kan du blandt andet finde tal på, hvor mange offentlige midler kulturområdet modtager, beskæftigelsesmuligheder for de kunst- og kulturudannede, og hvor mange offentlige ressourcer der bliver anvendt til forskning og udvikling på kulturområdet.

Nyt

Seneste nyt om Kulturområdets uddannelse, økonomi og beskæftigelse

Kulturministeriet udbetalte 12,7 mia. kr. i 2020

7. oktober 2021

Kulturministeriet udbetalte 12,7 mia. kr. i 2020

Kulturministeriet udbetalte 12,7 mia. kr. til kulturelle formål i 2020 svarende til ca. 2.170 kr. pr. indbygger. Det er en samlet stigning på 2,7 mia. kr. eller 27 pct. i forhold til året før.

Tabeller i Statistikbanken om 'Kulturområdets bevillinger og udbetalinger'Tidligere Nyt
Kommende Nyt
Publikationer

Kultur 2019

Kultur  2019

Publikationen Kultur 2019 kaster lys på produktion og forbrug af kultur i Danmark på tværs af områder som aviser, museer, zoologiske haver, teatre og biografer, musik, fredede bygninger, idræt, frivilligt arbejde og brug af internettet. Årets tema sætter fokus på udlån af materialer fra landets folkebiblioteker og eReolen. Det belyser de enkelte låneres lånemønstre ud fra blandt andet geografi, uddannelse og køn. Det er en forsmag på en ny individbaseret biblioteksstatistik, der udkommer i andet kvartal 2020.Præsentation af Danmarks Statistiks kulturstatistik

Præsentationen blev udarbejdet til presseworkshoppen 'Styrk din dækning af det danske kulturliv' den 11/06-2019.

Børn og kultur

Børn og kultur samler statistikken om børns kulturvaner og kulturforbrug.

Børn og kultur

Kontakt

Henrik Huusom