Gå til sidens indhold

Kommunernes regnskaber og budgetter

Hvor store er de kommunale budgetter? Hvad bruger kommunerne pengene på? Statistikken belyser kommunernes drifts- og anlægsregnskaber og disses finansiering.

Hvad betyder...?

Bruttoudgifter fratrukket indtægter fra både drift og statsrefusion.

Priser eller prisniveau, som gælder for varer og tjenesteydelser i den aktuelle periode. Modsætningen til løbende priser er faste priser.

Udvalgt statistik om Kommunernes regnskaber og budgetter

Vi har udvalgt populær statistik om emnet Kommunernes regnskaber og budgetter på denne side. Du kan finde flere tal og lave dine egne tabeludtræk i Statistikbanken.

Udvikling i kommunernes nettodriftsudgifter

Her kan du se, hvordan kommunernes nettodriftsudgifter har udviklet sig, siden den nuværende kommunalreform trådte i kraft i 2008.
Mere om figuren
Seneste opdatering
8.5.2024
Opdateres næste gang
24.4.2025
Kilder

Data bliver leveret fra kommunernes og regionernes egne økonomisystemer.

Kommunernes nettodriftsudgifter

Her kan du se kommunernes nettodriftsudgifter (hovedkonti 0-8) i 1.000 kr. Markér på kortet for at se navn og nettodriftsudgifter for den pågældende kommune.
Mere om figuren
Seneste opdatering
8.5.2024
Opdateres næste gang
24.4.2025
Kilder

Data bliver leveret fra kommunernes og regionernes egne økonomisystemer.

Fordeling i kommunernes budget

Her kan du se, hvordan kommunernes budgetterede nettodriftsudgifter fordeler sig på forskellige poster, også kaldet hovedkonti 0-6. Markér de forskellige dele af cirkeldiagrammet for at se udgiften i 1.000 kr.
Mere om figuren
Seneste opdatering
17.1.2025
Opdateres næste gang
19.1.2026
Kilder

Data bliver leveret fra kommunernes og regionernes egne økonomisystemer.

Om statistikken - dokumentation, kilder og metode

Få overblik over statistikkens indhold, formål og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder, og hvor ofte den udkommer.

Læs mere i statistikdokumentationerne:

Budgetter og årsregnskaber for kommuner og regioner

Budgetter og regnskaber for kommuner og regioner redegør for den økonomiske situation i kommuner og regioner. Statistikken viser, hvordan kommuner og regioners midler er blevet brugt, hvordan de er budgetteret samt en status på den økonomiske situation. Tabellerne går tilbage til 2007, hvor den seneste kommunalreform trådte i kraft.

Kommuner og regioners finansielle aktiver og passiver

Statistikken belyser kommunernes og regionernes finansielle aktiver og passiver, herunder specielt de likvide aktiver samt den langfristede gæld. Siden 1994 har Danmarks Statistik modtaget og lagret oplysninger om bevægelserne i de kommunale og regionale (tidligere amters) finansielle aktiver og passiver. Kommunalreformen i 2007 betød at kommunernes ansvarsområder og kontoplan blev ændret, amterne blev nedlagt og regionerne oprettet i stedet, og at det derfor kan være svært at sammenligne 2006 og 2007.

Nøgletal for kommuneregnskaber

Formålet med denne statistik er at præsentere udvalgte nøgletal fra kommunernes regnskaber, som er af særlig interesse, på en måde der gør det nemt at sammenligne på tværs af kommunerne. Statistikken er sammenlignelig siden 2008.

Tallene skal anvendes med forbehold for, at opgørelsesmetoderne af regnskaberne kan variere både på tværs af kommuner og over tid, samt at der foretages løbende ændringer til kommunernes kontoplan.

Brug for flere tal om Kommunernes regnskaber og budgetter?

Du kan selv søge videre i Statistikbanken. Find mere detaljerede tal, fx driftsudgifter pt. indbygger, driftsudgifter fordelt på funktion, samt kommunernes balancer, likvide beholdninger, langfristede gæld, mm.

Kontaktperson for denne statistik

Jeppe Føge Jensen
Telefon: 40 22 58 23