Gå til sidens indhold

Tyskland - 25 år efter genforeningen

6. oktober 2015 af Informations­service og Bibliotek

Hvordan står det til i Tyskland, 25 år efter genforeningen og 26 år efter murens fald? Aktuelle tal fra Statistisches Bundesamt (det tyske statistikbureau DESTATIS) sammenligner delstaterne i det tidligere Øst- og Vesttyskland.  

Befolkningstallet falder stadig i Øst, mens det vokser i Vest. Befolkningstætheden er i det tidligere Øst på 116,  i Vest 261 og i Berlin på 3838 personer per kvadratkilometer. Middellevetiden er til gengæld nu næsten den samme i begge dele af landet.

I publikationen "25 Jahre Deutsche Einheit" vises flere eksempler på ligheder og forskelle vedr. erhverv, arbejdsmarked, befolkning, uddannelse, sundhed osv. i de to dele af landet. Der er også udgivet en tilsvarende publikation om Berlin - "25 Jahre Deutsche Einheit – Berlin in Zahlen

Vil du dykke endnu længere tilbage i Tysklands historie, er der rig mulighed for at hente oplysninger fra statistiske årbøger for årene 1880 og frem, fra hhv. Deutsche Reich, Bundesrepublik og DDR.

illustration fra Destatis

Tags:


Emne:
Geografi: International statistik

Informations­specialisternes blog

Vi kommer langt omkring i statistikkens verden. Falder vi over en spændende statistik, deler vi den med jer her på bloggen.

Bemærk derfor også, at vi henviser til eksterne websites og frasiger os ansvaret for sidernes tilgængelighed.

Læs bloggen