Gå til sidens indhold

Status over grænsehandel - har du også chokolade med hjem?

30. juni 2016 af Anna Dorthe Bracht Nielsen

Skal du en tur over grænsen i ferien? Skal du lige have lidt med fra grænsebutikken, når du skal hjem igen? Faktisk har grænsehandlen været faldende de seneste 10 år; bare de sidste tre år er handlen faldet med ca. 3 mia. kr. til i 2015 at udgøre knap 9 mia. kr. Det viser nyeste skøn fra Skatteministeriet i "Status over grænsehandel 2016". Kun handel ved besøg i fysiske butikker indgår i rapportens beregninger, men betydningen af den stigende internethandel nævnes også.

Faldet skyldes både et fald i handlen med nydelsesmidler, herunder især øl, cigaretter og sodavand, men også et fald i handlen med øvrige varer som tøj, biludstyr og elektronik samt kosmetik. Handlen med røgtobak, slik og chokolade er dog steget, hvilket bl.a. forklares med hjemlige afgiftsforhøjelser.

"Status over grænsehandel 2016" behandler i særskilte afsnit grænsehandlen med alkohol, tobak, sodavand, chokolade, slik og energiprodukter, inklusive beregnede skøn over den illegale grænsehandel bl.a. med chokolade og slik.

I afsnittet om tobak finder du i øvrigt oplysninger om gennemsnitsprisen for en pakke cigaretter fra 2010-2015 og gennemsnits- og billigste pris for cigaretter i EU-landene og Norge samt eksempler på besparelse ved hjemmerulning i Danmark.


Tags:


Emne:
Geografi: Dansk statistik

Informations­specialisternes blog

Vi kommer langt omkring i statistikkens verden. Falder vi over en spændende statistik, deler vi den med jer her på bloggen.

Bemærk derfor også, at vi henviser til eksterne websites og frasiger os ansvaret for sidernes tilgængelighed.

Læs bloggen