Gå til sidens indhold

USA i tal og grafer

6. oktober 2017 af Informations­service og Bibliotek

Hvis du har svært ved at finde rundt i de amerikanske statistikker, er det ikke uden grund. I USA er der ikke ét centralt statistikbureau. Det føderale statistiske system er decentraliseret og består af 13 ”principal agencies”, hvis hovedformål er at indsamle og formidle statistikker. Desuden er der tilknyttet mere end 100 agenturer i styrelser og ministerier, som alle er involveret i at indsamle data og producere statistikker for deres specifikke område.

De vigtigste er Bureau of the Census, der har de omfattende statistikker om befolkningen og erhvervslivet. Bureau of Economic Analysis koncentrerer sig om national- og regionaløkonomi. Bureau of Labor Statistics har fokus på arbejdsmarked og priser, bl.a. det såkaldte kongetal om jobskabelsen i USA.

En genvej til at finde ud af hvilket agentur, man skal gå til for at finde specifik information, er Data.Gov, som indeholder alle nyere datasæt fra statistikproducenterne.

Eksempler på portaler, der benytter de offentlige data til at visualisere sammenhænge frem for at vise traditionelle tabeller, er Data USA og Overflow Data.

[Redigeret november 2019]


Tags:


Emne:
Geografi: International statistik

Informations­specialisternes blog

Vi kommer langt omkring i statistikkens verden. Falder vi over en spændende statistik, deler vi den med jer her på bloggen.

Bemærk derfor også, at vi henviser til eksterne websites og frasiger os ansvaret for sidernes tilgængelighed.

Læs bloggen