Gå til sidens indhold

Hvad skal du lytte til i ferien?

12. juli 2023 af Anni Renner Mortensen

Sommerferielæsningen suppleres af mange med at lytte til podcasts. Det nemme, hurtige format, hvor man på rejsen eller i hængekøjen, kan blive klogere på en lang række emner eller blot lade sig underholde, har for alvor fundet vej til vores øregange.

Siden 2019 har Danske Medier Research opgjort tilmeldte udgiveres antal streams og downloads pr. uge og pr. episode via deres podcastindeks

Indekset består af Podcastlisten og Episodelisten. Podcastlisten kan sorteres på udgiver, kategori og frekvens, og giver et hurtigt billede af, hvad der er populært her og nu. I Episodelisten finder man antal downloads og streams for hver enkelt podcastepisode målt hver uge.

Danske Medier Research udgiver også anden statistik om emnet. Her har de samlet egne og andres rapporter om podcastmarkedet.

I Danmark har DR benyttet teknologien siden 2005. Danmarks Statistik har, i interviewundersøgelser, siden 2008 bl.a. spurgt til, hvor mange der lytter til podcasts. Det kan man læse mere om i den seneste udgave af ”It-anvendelse i befolkningen” eller i denne temaudgave fra Nyt fra Danmarks Statistik (2020).

 

Tags:


Emne:
Geografi: Dansk statistik