Gå til sidens indhold

Hvor mange ryger hash?

1. december 2015 af Anna Dorthe Bracht Nielsen

Sundhedsstyrelsen udgiver hvert år rapporten "Narkotikasituationen i Danmark", som bl.a. indeholder oplysninger om udbredelsen af illegale stoffer, herunder hash.

41,5 pct. af unge i aldersgruppen 16-24 år har prøvet hash. Det er i denne aldersgruppe, at den aktuelle brug af stoffer er størst; 23,9 pct. oplyser at have brugt hash inden for det seneste år, hvilket er en stigning sammenlignet med i 2010, hvor 19 pct. angav et aktuelt forbrug.

Til gengæld er der blandt 15-16 årige skolebørn sket et fald i det eksperimenterende brug af illegale stoffer – herunder et signifikant fald i brug af hash. 13 pct. af de unge 15-16-årige angiver i 2015 at have prøvet cannabis nogensinde, mod 18 pct. i 2011.

Rapporten indeholder også et skøn over omfanget af antal personer, som har et stofmisbrug. Baseret på seneste tal fra 2009, skønnes der at være 33.000 personer med et stofmisbrug. Knap 11.000 af disse skønnes alene at være personer med et hashmisbrug.

Læs mere i "Narkotikasituationen i Danmark 2015" som også har oplysninger om stofmisbrugsbehandling, sundhedsrelaterede konsekvenser og narkotikakriminalitet. Find andre rapporter om misbrug i denne FAQ fra Danmarks Statistiks Informationsservice.


Tags:


Emne:
Geografi: Dansk statistik

Informations­specialisternes blog

Vi kommer langt omkring i statistikkens verden. Falder vi over en spændende statistik, deler vi den med jer her på bloggen.

Bemærk derfor også, at vi henviser til eksterne websites og frasiger os ansvaret for sidernes tilgængelighed.

Læs bloggen