Gå til sidens indhold

Bogens kredsløb

2. november 2017 af Informations­service og Bibliotek

For første gang kan Bog- og Litteraturpanelets årsrapport præsentere statistik for produktionen af lydbøger, fordelt på genre og format.  84 pct. af forlagenes omsætning stammer fra salg af trykte bøger og 16 pct. af omsætningen er digitalt salg, dvs. e-bøger, lydbøger og læremidler.

"Bogen og litteraturens vilkår 2017" samler statistik om de forskellige trin i bogens kredsløb, nemlig produktion, distribution og brug.

Den fysiske boghandel er stadig populær, da knap halvdelen af bogkøberne har foretaget deres seneste køb der. 24 pct. har foretaget det seneste køb online. Men man jo også få fat i læsestof på andre måder. På spørgsmålet om hvordan man fandt den bog, man senest har læst, svarer 12,3 % at de fik den som gave og 8,6 pct. at de lånte bogen af familie/venner, mens 13,1 pct. har lånt en trykt bog på biblioteket.

Flere mennesker i Danmark læser, men de læser ikke så ofte, viser en sammenligning af læsevaner over de seneste år. 15,3 pct. læste e-bøger minimum én gang om måneden i 2016. 36 pct. af danskerne læste skønlitteratur hver uge, mens knap 18 pct. slet ikke læste skønlitteratur i 2016.

Årets tema drejer sig om udvalg og kvalitet af bøger til salg hos boghandlere og i supermarkeder. Ifølge undersøgelsen"Sortiment af bøger i fysiske bogudsalg i Danmark" kan en boghandel  i gennemsnit tilbyde over 5.000 titler, mens et supermarked har knap 700 titler til salg.


Tags:


Emne:
Geografi: Dansk statistik